Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O tânără de 27 ani, cu dublă cetățenie, israeliană şi română, răpită de Hamas, a fost ucisă în captivitate. Anunțul MAE

Încă o persoană cu dublă cetățenie, israeliană şi română, care a fost luată ostatică de Hamas la 7 octombrie, a murit în Fâșia Gaza.

Este vorba despre Inbar Hayman, care avea doar 27 de ani. Tânăra a fost omorâtă după ce a fost răpită de teroriști de la festivalul de muzică Nova din Israel.

Inițial, la scurt timp după apariția militanților Hamas în zona în care se afla, ea a reușit să se ascundă în niște tufișuri, însă teroriștii au găsit-o și au dus-o în Fâșia Gaza cu o motocicletă.

Haiman, car era originară din Petah Tikva, era studentă la Arte, în orașul Haifa.

Trupul ei neînsuflețit se află încă în posesia grupării teroriste Hamas, potrivit presei din Israel.

Citește și
MAE
Atenționare de călătorie transmisă de MAE. Grevă generală în sectorul transportului public din Italia
Comunicatul oficial al MAE

„În continuarea precizărilor transmise de către Ministerul Afacerilor Externe în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, precizăm că autoritățile israeliene au informat cu privire la decesul unei persoane cu dublă cetățenie, israeliană și română, ostatic în Fâșia Gaza”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

MAE a transmis condoleanțe familiei îndoliate. Ambasada României la Tel Aviv menține contactul cu autoritățile israeliene.

În prezent, o persoană cu dublă cetățenie, israeliană și română, se mai află ostatice în Fâșia Gaza, context în care Ministerul Afacerilor Externe reiterează necesitatea eliberării tuturor ostaticilor din Fâșia Gaza.

Până în acest moment MAE a confirmat moartea a trei persoane cu cetățenie română și israeliană care au fost ținute ostatice în Fâșia Gaza. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult