Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Macron, după apariția primelor sondaje în Franța: Rezultatele nu răspund întrebării ”cine guvernează”

”Blocul central este viu”, declară anturajul preşedintelui francez Emmanuel Macron după anunţarea rezultatelor turului doi al alegerilor legislative anticipate, relatează AFP.

Emmanuel Macron îndeamnă la ”prudenţă”, deoarece rezultatele nu răspund întrebări ”cine guvernează”, potrivit surselor citate.

Câștigătorul, conform estimărilor exit poll-urilor, este Noul Front Popular

Cu 175 la 205 deputați, Noul Front Popular s-a clasat pe primul loc în aceste alegeri legislative în ceea ce privește numărul de locuri, anunță televiziunea BFMTV.

Marele câștigător din primul tur, Adunarea Națională (RN) a căzut în cele din urmă, în turul al doilea, cu 115 la 150 de mandate. Între aceste două forțe, coaliția prezidențială Ensemble și-a pierdut majoritatea relativă și a obținut între 150 și 175 de deputați.

Nici o majoritate absolută în vedere în Adunarea Națională.

Noul Front Popular ar trebui să devină principala forță în hemiciclul de la Palais-Bourbon, cu 175 până la 205 deputați, potrivit proiecției noastre Elabe pentru BFMTV, RMC și La Tribune de duminică. Tabăra prezidențială ar urma pe locul al doilea , cu o estimare de 150 până la 175 de locuri (față de 245 în Adunarea ieșeană). Ea își pierde majoritatea relativă, dar rămâne a doua forță în Adunare. Lider în primul tur, Raliul Național și aliații săi ar fi în cele din urmă distanțați , cu 115 până la 150 de locuri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult