Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Israelul a bombardat în apropierea capitalei Siriei. Prima reacție a Damascului

Israelul a efectuat miercuri lovituri asupra unor ţinte din apropierea Damascului, a afirmat Ministerul sirian al Apărării, cel mai recent atac împotriva capitalei Siriei atribuit armatei israeliene, scrie AFP.

Aceste lovituri au loc pe fondul tensiunilor regionale tot mai mari de la începutul războiului dintre Israel şi Hamas în Fâşia Gaza în octombrie 2023.

"Inamicul israelian a lansat lovituri aeriene din Platoul Golanul sirian ocupat, ţintind locuri din regiunea Damascului", a subliniat ministerul într-un comunicat.

"Apărarea noastră antiaeriană a ripostat şi a doborât majoritatea rachetelor lansate", a adăugat textul fără a oferi mai multe detalii.

Un corespondent al agenţiei France Presse la Damasc a auzit explozii puternice urmate de sirene ale ambulanţelor.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, un ONG cu sediul în Marea Britanie, dar cu o vastă reţea de surse în Siria aflată în război, a afirmat că atacurile israeliene au vizat "situri unde îşi au baza grupări susţinute de Iran, printre care Hezbollahul libanez", în două localităţi din apropierea capitalei.

Armata israeliană a efectuat sute de atacuri aeriene în Siria de la începutul războiului civil în ţara vecină în 2011.

Întrebată de AFP despre atacul de miercuri, armata israeliană a refuzat să comenteze.

Israelul comentează rareori asupra loviturilor, dar afirmă că nu va permite Iranului, inamicul său jurat, să se implanteze la frontiera sa.

Loviturile atribuite Israelului s-au înmulţit în Siria de la începutul războiului, în octombrie, dintre Israel şi Hamasul palestinian în Fâşia Gaza, vizând în principal forţele sprijinite de Iran, un aliat al preşedintelui sirian Bashar al-Assad.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult