Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Interdicție prelungită pentru televiziunea Al-Jazeera. Un tribunal israelian a decis

Televiziunea Al-Jazeera are interdicție în continuare de a emite de pe teritoriul Israelului, la fel ca și jurnaliștii acesteia. Un tribunal israelian a extins vineri cu 45 de zile ordinul de închidere temporară a canalului de televiziune.

Instanţa a decis că reţeaua de televiziune panarabă reprezintă o ameninţare reală pentru statul Israel, amintind că în trecut Al-Jazeera, ce are sediul central în Qatar, a lansat apeluri la comiterea de acte teroriste.

Guvernul israelian a închis emisia Al-Jazeera pe teritoriul Israelului, printr-un decret emis la începutul lunii mai. Website-urile postului de televiziune, inclusiv cel în limba engleză, au fost blocate. Biroul Al-Jazeera din Israel a fost închis, iar echipamentul a fost confiscat.

Postul Al-Jazeera a respins acuzaţiile Israelului şi a anunţat că le va contesta în justiţie.

Guvernul israelian condus de Benjamin Netanyahu a prezentat în parlament o lege care va permite închiderea permanentă a organizaţiilor media ce constituie ameninţări pentru statul israelian.

Citește și
Wael Al-Dahdouh
Soția și cei doi copii ai unui corespondent al postului de televiziune Al-Jazeera în Gaza, uciși de bombele Israelului

Al-Jazeera este până acum singura organizaţie media care a fost interzisă în Israel de la începerea conflictului din Fâşia Gaza.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult