Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Guvernul britanic îl consideră „deplorabil” pe Elon Musk în contextul revoltelor rasiale

Afirmația lui Elon Musk conform căreia revoltele rasiale din Marea Britanie sunt „inevitabile” este destul de deplorabilă, a declarat marți un ministru al guvernului, pe fondul unei dispute tot mai adânci între administrația Marii Britanii și miliardar.

Heidi Alexander, ministrul instanțelor din Regatul Unit, l-a criticat pe șeful rețelelor sociale pentru o serie de postări despre dezordinea violentă care a cuprins Marea Britanie în ultimele zile.

În mai multe orașe au izbucnit violențe de extremă-dreapta în ultimele zile, printre ținte fiind moschei și hoteluri care găzduiesc solicitanți de azil.

Tulburările au început după uciderea a trei fete într-un atac cu armă albă asupra unui curs de dans pentru copii din Southport, care a fost urmat de afirmații inexacte pe rețelele de socializare cu privire la identitatea atacatorului.

Musk a fost criticat de personalitățile guvernamentale după ce a sugerat duminică că „războiul civil este inevitabil”.

Proprietarul X a descris, de asemenea, răspunsul poliției din Regatul Unit drept „unilateral” și a criticat direct condamnarea explicită de către Starmer a extremei drepte pentru atacul moscheilor.

„Cred că comentariile lui Elon Musk sunt total nejustificabile”, a declarat Alexander pentru BBC marți dimineață. „Cred că în acest moment toată lumea ar trebui să ceară calm”.

„El are o responsabilitate, având în vedere această platformă uriașă pe care o are și, ca să fiu sinceră, cred că comentariile lui sunt destul de deplorabile”.

Musk s-a confruntat, de asemenea, cu critici pentru răspândirea pe X a informațiilor false despre identitatea atacatorului din Southport și a materialului criminal pe măsură ce revoltele au escaladat.

Întrebat cum va aborda guvernul platforma lui Musk, Alexander a recunoscut că guvernul poate face foarte puțin în prezent - cu Legea privind siguranța online care vizează combaterea conținutului ilegal de pe platforme care nu vor intra în vigoare până la sfârșitul anului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult