Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Firma spaniolă care recondiționează tancuri pentru Ucraina, lovită de hackeri ruși

O unitate a unei firme spaniole care recondiționează tancuri Leopard pentru a fi livrate în Ucraina a suferit un atac cibernetic care i-a picat site-ul, a declarat un grup de hackeri pro-ruși.

Un purtător de cuvânt al companiei aerospațiale și de apărare General Dynamics, din care face parte Santa Barbara Systems, cu sediul în Spania, a declarat că încă analizează cauza întreruperii site-ului, scrie Sky News. 

Compania a adăugat că toate operațiunile sale din Europa funcționează normal.

Grupul de hacking NoName și-a revendicat responsabilitatea pentru atac.

Atacurile DDoS direcționează volume mari de trafic pe internet către serverele vizate pentru a le pune offline.

„Am trimis rachetele noastre DDoS împotriva site-urilor web din Spania rusofobă”, a scris grupul, care conduce adesea astfel de acțiuni împotriva țărilor care susțin Ucraina, a scris pe Telegram.

NATO a declarat luna trecută că Rusia se află în spatele unei campanii de intensificare a atacurilor hibride asupra companiilor și infrastructurii din statele membre, o acuzație pe care Rusia a respins-o drept „dezinformare”.

Santa Barbara asamblează vehicule grele, cum ar fi tancuri Leopard și echipamente de artilerie pentru armata spaniolă și a fost implicată în renovarea tancurilor Leopard din Spania pentru livrarea către armata ucraineană, potrivit ministerului apărării.

Săptămâna trecută, Spania a promis 1 miliard de euro în sprijin militar pentru Ucraina în acest an.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult