Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum a decurs vizita lui Macron în Țările de Jos. Reacție virulentă a lui Trump

Your browser doesn't support HTML5 video.

Prelegeri despre suveranismul european, huiduieli și un simandicos banchet regal. Toate au umplut agenda vizitei făcute de preşedintele francez şi de soţia lui, în Regatul Ţărilor de Jos.

Este prima deplasare în Olanda a unui șef de stat francez, după cea făcută de Jacques Chirac, cu 23 de ani în urmă. Cuplul regal olandez a oferit un banchet extravagant la palatul din Amsterdam în onoarea lui Emmanuel Macron şi a soţiei sale, Brigitte.

Fireşte, protocolul a fost impresionant, rochiile elegante, bijuteriile strălucitoare, meniul sofisticat, iar toasturile bine ticluite.

Emmanuel Macron, președintele Franței: „Prietenia noastră este puternică şi angajată, fiind întemeiată pe o viziune comună asupra urgenței climatice.”

Anterior, Emmanuel Macron a rostit la Haga un discurs consacrat suveranităţii europene, dar l-au ajuns din urmă ecourile protestelor de acasă, împotriva creşterii cu doi ani a vârstei de pensionare.

Pe de altă parte, vizita lui Macron în Olanda survine în toiul polemicii stârnite de declaraţia făcută în ajun cotidianului Leş Echos.

„Cel mai rău lucru ar fi să se creadă că noi, europenii, ar trebui să urmăm poziţia Statelor Unite ori pe cea a Chinei în chestiunea Taiwanului”, a declarat liderul francez, stârnind critici în cancelariile occidentale.

Cea mai virulentă reacţie a venit însă de la fostul preşedinte american Donald Trump, care îşi face deja campanie pentru un nou mandat prezidenţial, chiar dacă tocmai a fost inculpat penal.

Donald Trump: `Avem această lume nebună, care explodează, iar SUA nu au absolut nimic de spus. Macron, care îmi este prieten, este acum de partea Chinei cu China pe care-o pupă-n fund.”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult