Crochetele de vită pentru care există o listă de așteptare de 43 de ani. Ce le face atât de râvnite
Asta nu este o greșeală de tipar. Patruzeci și trei de ani, informează CNN.
Fondată în 1926, Asahiya a vândut produse din carne din prefectura Hyogo – inclusiv carnea de vită Kobe – timp de decenii înainte de a adăuga crochete de vită la raft în anii de după cel de-al Doilea Război Mondial.
Dar abia la începutul anilor 2000, aceste găluște de cartofi prăjite și carne de vită au devenit o senzație pe internet, rezultând în așteptarea ridicol de lungă cu care se confruntă acum cumpărătorii.
CNN Travel a vorbit cu Shigeru Nitta, proprietarul de a treia generație al Asahiya, în 2022. La acea vreme, așteptarea pentru crochete era de doar 30 de ani.
O idee de afaceri neprofitabilăFoarte râvnitele „Crochete extreme” sunt unul dintre cele patru tipuri de crochete de vită Kobe disponibile la Asahiya.
„Am început să ne vindem produsele prin magazine online în 1999”, a spus Nitta. „În acel moment, am oferit crochete extreme ca probă.”
Crescând în Hyogo, Nitta vizitează fermele locale și licitațiile de carne de vită cu tatăl său încă de când era mic.
A preluat magazinul de la tatăl său în 1994, când avea 30 de ani.
După ce a experimentat comerțul electronic timp de câțiva ani, el și-a dat seama că clienții ezitau să plătească o sumă mare pentru carnea de vită premium online.
Atunci a luat o decizie îndrăzneață.
„Am vândut crochetele la prețul de 270 JPY (1,80 USD) pe bucată... Numai carnea de vită din ele costă aproximativ 400 JPY (2,70 USD) pe bucată”, a explicat Nitta.
„Am făcut crochete la prețuri accesibile și gustoase care demonstrează conceptul magazinului nostru ca o strategie prin care clienții se bucură de crochete și apoi speră că vor cumpăra carnea noastră de vită Kobe după prima încercare.”
Pentru a limita pierderea financiară la început, Asahiya a produs doar 200 de crochete în propria bucătărie lângă magazinul lor.