Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Condamnare istorică. Fost ofițer CIA găsit vinovat de drogarea și agresarea a 28 de femei. Ce pedeapsă a primit

Un fost ofițer CIA a fost condamnat miercuri la 30 de ani de închisoare pentru că a drogat, a abuzat sexual și a filmat mai multe femei fără consimțământul lor, într-unul dintre cele mai grave cazuri de abatere din istoria agenției.  

Brian Jeffrey Raymond, în vârstă de 48 de ani, din La Mesa, California, a fotografiat și filmat 28 de femei în timp ce acestea erau inconștiente sau incapabile să își dea consimțământul, în mai multe țări, a precizat Parchetul Statelor Unite într-o declarație, scrie NBC News.

Raymond a pledat vinovat în noiembrie 2023 pentru câte o acuzație de abuz sexual, contact sexual abuziv, constrângere și ademenire și transfer de materiale obscene. Infracțiunile sale au fost comise pe o perioadă de 14 ani, din 2006 până în 2020.

De asemenea, el a pledat vinovat pentru drogarea și abuzarea sexuală a patru femei.

„Atunci când acest prădător era angajat al guvernului, a atras femei care nu bănuiau nimic în locuința sa închiriată de guvern și le-a drogat”, a declarat procurorul Matthew M. Graves.

Citește și
suspect parlament
Ce s-a întâmplat cu bărbatul care a pornit incendiul de la Palatul Parlamentului. Riscă până la 7 ani de închisoare

„După ce a drogat aceste femei, le-a dezbrăcat, le-a abuzat sexual și le-a fotografiat. Sentința garantează că inculpatul va fi marcat în mod corespunzător ca agresor sexual pe viață și că își va petrece o parte substanțială din restul vieții în spatele gratiilor”, a adăugat acesta.

David Sundberg, director adjunct FBI responsabil de biroul din Washington, a declarat că Raymond a exploatat poziția sa de încredere ca angajat al guvernului SUA.

„Apoi le-a drogat și le-a agresat sexual și le-a făcut fotografii și videoclipuri explicite fără consimțământul lor. FBI le mulțumește femeilor curajoase care au împărtășit informații care au avansat această anchetă”, a declarat Sundberg.

Documentele judiciare arată că mai multe dintre victimele lui Raymond au fost drogate și agresate sexual în locuințe închiriate de guvern în timp ce acesta lucra în Mexico City, a relatat agenția de presă The Associated Press. Guvernul mexican și forțele de poliție ale orașului au colaborat în cadrul anchetei.

Declarația procurorului general menționează că dovezile îl arată pe Raymond „atingând și manipulând corpul victimelor în timp ce acestea erau inconștiente și incapabile să-și dea consimțământul”. Ulterior, el a încercat să șteargă probele video după ce a fost lansată o anchetă penală, se arată în declarație.

Curtea districtuală a SUA a auzit miercuri că Raymond întâlnea victimele pe Tinder și pe alte aplicații de întâlniri înainte de a le ademeni la reședința sa și de a le droga. El petrecea ore întregi pozând cadavrele lor, a declarat instanța - unele dintre ele au aflat ce s-a întâmplat doar atunci când FBI le-a arătat ulterior fotografiile, a relatat AP.

„Corpul meu arată ca un cadavru pe patul lui”, a spus o victimă despre fotografii. „Acum am coșmaruri în care mă văd moartă”.

Raymond a citit o declarație în instanță în care și-a exprimat remușcările pentru acțiunile sale, potrivit AP.

„A trădat tot ceea ce reprezint și știu că nicio scuză nu va fi niciodată suficientă”, a spus el. „Nu există cuvinte pentru a descrie cât de rău îmi pare. Nu asta sunt eu și totuși asta am devenit”.

CIA a condamnat acțiunile lui Raymond într-o declarație făcută miercuri. Aceasta a spus: „Nu există absolut nicio scuză pentru comportamentul reprobabil și îngrozitor al lui Raymond. După cum arată acest caz, ne angajăm să colaborăm cu forțele de ordine”.

Avocatul apărării lui Raymond, Howard Katzoff, a susținut într-un document depus în instanță că clientul său a lucrat „neobosit” la locul său de muncă și „și-a ignorat propria nevoie de ajutor, iar în timp a început să se izoleze, să se detașeze de sentimentele umane și să devină amorțit emoțional”, a relatat AP.

Judecătoarea Colleen Kollar-Kotelly a ordonat, de asemenea, ca Raymond să fie eliberat sub supraveghere pe viață, să se înregistreze ca agresor sexual și să plătească 260.000 de dolari victimelor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult