Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cinci membri din trupele speciale SAS, arestați pentru crime de război

Cinci membri ai trupelor speciale britanice SAS au fost arestați de poliția militară, sub suspiciunea că ar fi comis crime de război în timpul operațiunilor din Siria.  

Ministerul Apărării de la Londra a transmis că nu va comenta ancheta, dar surse din Apărare au confirmat arestările, scrie The Guardian, citat de Spot Media.

Cei cinci ar ucis un presupus terorist, “într-un exces de forță”, deși aveau ordin doar să-l aresteze. Ei se apără și spun că, în momentul intervenției, bărbatul respectiv “reprezenta o amenințare și urma să efectueze un atac sinucigaș”, iar din acest motiv a fost omorât, scrie Daily Mail.

Incidentul a avut loc acum 2 ani

Potrivit unor surse din SAS, o vestă sinucigașă amorsată a fost găsită în apropierea bărbatului, dar suspectul nu o purta atunci când a fost ucis. Incidentul, care a avut loc în urmă cu doi ani, poate fi acum raportat pentru prima dată.

„Ne menținem personalul la cele mai înalte standarde și orice acuzații sunt luate în serios. Dacă este cazul, orice acuzații penale sunt transmise poliției militare pentru anchetă”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării.

Citește și
ucraina, soldati
The Times: Membri ai forţelor britanice speciale SAS au antrenat soldaţi ucraineni lângă Kiev

Articolul complet poate fi citit pe Spot Media.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult