Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cimitir creat special pentru victimele cutremurului. Pe pietrele funerare nu sunt nume, doar numere

Mii de oameni au murit în provincia Hatay, după cutremurele care au lovit Turcia. În districtul Antakya a fost creat un cimitir special pentru victime. Cei îngropați aici nu au numele trecute pe pietrele funerare, ci doar un număr.

Procedurile de înmormântare au început sub coordonarea autorității pentru Managementul Dezastrelor și Urgențelor din Antakya, relatează CNN Turk.

Gropile au fost săpate cu utilaje, iar la fața locului a fost create zone separate unde trupurile neînsuflețite sunt livrate și pregătite pentru înmormântare, dar și un loc pentru oficierea slujbelor.

În procedurile de înmormântare stabilite de autorități, fiecare persoană este înmormântată într-o ceremonie separată. Slujbele sunt ținute de oficialități religioase desemnate de Muftiul Provincial Denizli.

Pietrele funerare au numere în loc de nume, pentru a accelera procesul de înmormântare și pentru a evita confuziile. Cadavrele sunt predate celor care doresc să își îngroape rudele în altă parte.

Peste 22.000 de persoane au decedat în urma cutremurelor de luni, în Turcia și Siria. Cel puțin 18.991 de oameni și-au pierdut viața în Turcia și 3.377 de persoane au murit în Siria.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult