Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel puţin trei morţi în urma cutremurului cu magnitudinea 7 care a zguduit Papua Noua Guinee. VIDEO

Cel puţin trei persoane au murit în urma unui cutremur puternic cu magnitudinea 7 produs, luni, într-o zonă izolată din nord-vestul statului Papua Noua Guinee, a anunţat Agenţia Naţională de Gestionare a Dezastrelor, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Zeci de locuinţe au fost distruse, iar echipele de salvare continuă să evalueze pagubele, a adăugat agenţia guvernamentală.

Epicentrul seismului, care s-a produs puţin după ora 04:00 luni (duminică 18:00 GMT), se află la 97 km de oraşul de coastă Wewak, la o adâncime de 62 km, potrivit Serviciului de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS).

„Lacul Chambri este în fierbere, iar cutremurul este încă în desfăşurare chiar acum", a anunțat un oficial regional, la mai bine de cinci ore de la cutremur.

El i-a alertat pe locuitorii regiunii cu privire la posibile căderi de copaci sau de obiecte şi i-a îndemnat să fie vigilenţi cu privire la posibile replici.

Citește și
cutremur
Un cutremur cu magnitudinea 7 a lovit Papua Noua Guinee

Vorbind la televiziunea naţională australiană, Colles Pinga, a cărui casă se află nu departe de epicentru, a declarat că trei locuinţe din satul său au fost distruse şi că mai multe persoane au fost rănite.

„Există alunecări de teren de-a lungul malurilor râului (...) este destul de înfricoşător", a declarat el pentru Australian Broadcasting Corporation.

Cutremurul a lovit o zonă situată la 100 km est de frontiera cu Indonezia, pe insula Noua Guinee.

La sfârşitul lunii februarie, un cutremur cu magnitudinea 6,2 a lovit regiunea New Britain din estul Papua Noua Guinee.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult