Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel puțin 12 oameni au murit și alți 29 au fost răniți, după un atac cu rachete în Israel. „Toți sunt copii”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cel puțin 12 oameni au murit și 29 au fost răniți după un atac cu rachete în nordul Israelului. Victimele sunt copii și tineri cu vârste între 10 și 20 de ani. Se jucau pe un teren de fotbal.  

Un martor a declarat pentru Reuters: „A aterizat pe terenul de fotbal, toţi sunt copii ... multe cadavre şi rămăşiţe sunt pe câmp, nu ştim cine sunt".

Oficialii israelieni dau vina pe gruparea Hezbollah, dar mișcarea islamistă a negat orice legătură.

A revendicat, în schimb, alte patru atacuri, între care unul asupra unei baze militare, aflată la trei kilometri de terenul de fotbal unde a avut loc explozia.

„Rezistenţa islamică nu are absolut nimic de-a face cu incidentul şi neagă categoric toate acuzaţiile false în această privinţă", a declarat Hezbollah într-un comunicat.

Citește și
lansare racheta COreea
Escaladare a violenței între Israel și Houthi. Israelul spune că interceptează rachete trase din Yemen

Hezbollah a recurs la aceste atacuri după unul lansat de Israel în Liban, în care au murit patru membri ai grupării.

Israelul pregătește represalii

De la izbucnirea războiului din Gaza, Hezbollah şi Israel au schimbat tiruri aproape zilnic în zonele de la graniţa libanezo-israeliană sau în apropierea acesteia, într-un conflict care a stârnit temeri legate de un război în toată regula între doi adversari puternic înarmaţi.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu, care trebuia deja să se întoarcă din Statele Unite în Israel în noaptea de sâmbătă spre duminică, a declarat că îşi va devansa zborul şi îşi va convoca cabinetul de securitate la sosire.

Aliatul său din coaliţie de extremă dreapta, ministrul de finanţe Bezalel Smotrich, a cerut represalii dure, inclusiv împotriva liderului Hezbollah, Sayyed Hassan Nasrallah. „Pentru moartea copiilor, Nasrallah ar trebui să plătească cu capul său. Tot Libanul ar trebui să plătească", a postat Smotrich pe X. "Prim-ministrul ar trebui să se întoarcă imediat. Acesta este momentul pentru acţiuni", a adăugat Smotrich.

Andrea Tenenti, purtător de cuvânt al forţei de menţinere a păcii UNIFIL, care operează în sudul Libanului, a declarat pentru Reuters că misiunea ONU este în contact cu autorităţile din Liban şi Israel „pentru a înţelege detaliile incidentului din Majdal Shams şi pentru a menţine calmul".

„Ne apropiem de un război total cu Hezbollah şi Liban”, a spus ministrul israelian de Externe.

Între timp, continuă luptele în Fâșia Gaza, cu noi victime. Cel puțin 30 de oameni au murit într-un bombardament asupra unei școli.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult