Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce se întâmplă la Budapesta după ce Dunărea a inundat capitala Ungariei. Anunțul făcut de Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban a afirmat luni că este planificată încheierea eforturilor de apărare împotriva inundaţiilor şi că toate sarcinile aferente au fost duse la bun sfârşit, relatează MTI.

După retragerea viiturii, atenţia se va concentra asupra sarcinilor legate de sănătatea publică, a precizat premierul, în răspuns la o întrebare la o conferinţă de presă organizată după întrunirea grupului operativ pentru apărarea antiinundaţii.

Potrivit lui Orban, în acest an costul total al eforturilor de apărare în faţa inundaţiilor s-a ridicat la circa 5 miliarde de forinţi (12,7 milioane de euro), comparativ cu 19,6 miliarde de forinţi la inundaţiile din 2013, potrivit Agerpres.

Întrebat în legătură cu posibilele greşeli care s-ar putea să fi fost făcute, Viktor Orban a subliniat că munca organismelor statului se reflectă în rezultate.

"Ungaria 1, inundaţiile de pe Dunăre 0", a adăugat el.

Premierul ungar a subliniat că în timpul eforturilor antiinundaţii a întâlnit profesionişti bine pregătiţi şi că nici armata, nici poliţia, nici autoritatea de gestionare a crizelor şi cea pentru managenentul apei nu au depus o muncă "superficială".

După retragerea apelor, autorităţile vor evalua activitatea de apărare şi vor stabili zonele unde ar fi indicată instalarea unei bariere permanente antiinundaţie, a mai spus Orban, făcând apel la "disciplină continuă" în următoarele două zile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult