Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Presa ucraineană: Ajutorul României oferit Ucrainei este subapreciat

Sub titlul „Ajutorul României pentru Ucraina merită o mai mare recunoaștere”, publicația Kyiv Post a prezentat acțiunile desfășurate de țara noastră pe timp de război pentru a oferi suport vecinilor.

Astfel, publicația ucraineană Kyiv Post scrie că România a ajutat Ucraina încă din prima zi de război, fiind una dintre țările care a permis transportul de arme și echipamente în Ucraina.

„Încă din prima zi a războiului, președintele Klaus Iohannis a asigurat Kievul de sprijinul complet al României pentru integrarea Ucrainei în Uniunea Europeană. În timpul întâlnirii sale recente din Kiev cu Volodimir Zelenski, Iohannis l-a asigurat că România vrea ca Ucraina să devină candidat la Uniunea Europeană în cel mai scurt timp posibil”, a relatat Kyiv Post.

Publicația menționează, de asemenea, și amendamentul adoptat de Ministerul Apărării la rezoluția guvernamentală care să permită furnizarea de arme nu numai țărilor NATO, ci și aliaților și partenerilor.

„Încă din prima zi a invaziei Rusiei, Guvernul României și comunitatea de români din Bucovina, din sudul Ucrainei, au trimis arme, alimente și alte lucruri esențiale soldaților ucraineni care luptă pe linia frontului”, a mai scris publicația.

Citește și
Imagini dramatice. Cum arată cea mai fierbinte zonă a războiului din Ucraina GAELRIE FOTO
Imagini dramatice. Cum arată cea mai fierbinte zonă a războiului din Ucraina GALERIE FOTO

În articol a fost atinsă și situația refugiaților, fiind scris că România a primit peste 800.000 de ucraineni. Acestora le-au fost puse la dispoziție educația gratuită, transport public gratuit, servicii medicale, dar și oportunități de angajare.

Presa ucraineană mai scrie că, în prezent, există discuții politice asupra propunerii de utilizare a portului din Constanța pentru exporturile din Ucraina.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult