Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Camera de control a reactorului 4 de la Cernobîl va fi deschisă pentru turiști

Camera de control a reactorului nuclear patru de la Cernobîl va fi deschisă pentru turiști.

Ucraina a decis să permită accesul turiștilor în camera de control a reactorului patru, care a fost epicentrul celui mai mare dezastru nuclear din istorie, potrivit Telegraph.

În această cameră, în aprilie 1986, inginerii sovietici au oprit pompele de răcire pentru un test, cauzând o explozie ce a omorât cel puțin 54 de persoane și a rănit alte sute de mii din cauza radiațiilor.

Cernobîlul și zonele care îl înconjoară, denumite ca „zona de excludere”, s-a redeschis pentru vizitatori în 2011, însă cu reguli stricte.

Persoanele care nu respectă aceste reguli pot fi amendate și există și riscul de a face închisoare. Pe de altă parte, orice intenție de a lua din zonă un obiect care este contaminat, este ilegală.

Citește și
Cernobîl, după 3 decenii
”Zona de excludere” de la Cernobîl, un magnet pentru turiști. Ce vor să descopere

Până acum, turiștii puteau vedea doar exteriorul centralei.

În continuare, cei care vor vizita locul vor fi nevoiți să poarte haine de protecție și li se va permite să intre în zonă timp de câteva minute, pentru a preveni expunerea la radiații.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult