Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Boris Johnson, din nou criticat. Ce gafă a mai comis premierul Marii Britanii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Premierul britanic, Boris Johnson și-a atras un val de critici după ce într-o întâlnire cu oameni de afaceri s-a încurcat în foile pe care avea notat discursul.

Mai mult, s-a comparat cu personajul biblic Moise și a vorbit foarte mult despre vizita lui într-un parc de distracții numit după personajul de desene animate Purcelușa Peppa. Şi asta nu e tot, la un moment dat, premierul a început să imite şi sunetul unei mașini.

Boris Johnson, premier: „Cu străzi mai sigure, cu școli bune, cu internet de mare viteză fantastic... Iartați-mă, iertați-mă...”.

Boris Johnson se afla la o întalnire cu membrii Confederației Industriei Britanice. După ce a învârtit de mai multe ori foile pe care le avea în față și-a continuat discursul într-o direcție de-a dreptul surprinzătoare.

Boris Johnson: „Ieri, am fost, așa cum trebuie să faceți cu toții, în parcul Lumea Purcelușei Peppa. Nu știu dacă ați fost la Lumea Purcelușei Peppa, cine a fost în Lumea Purcelușei Peppa să ridice mâna? Nu suficient de mulți... Lumea Purcelușei Peppa este genul meu de loc”.

Citește și
Boris Johnson
Boris Johnson și-a pus singur interdicție la alcool. De ce a recurs la acest gest

Extrem de încântat de vizita din parcul de distracții, unde s-a plimbat cu o mașinuță, alături de fiul lui, șeful guvernului britanic a continuat să laude acest loc și personajul din desene animate, Peppa, al cărui nume l-a tot repetat.

Boris Johnson: „Cine ar fi crezut că un porc care arată ca un uscător de păr sau eventual un fel de Picasso - uscător de păr, un porc care a fost respins de BBC, va ajunge în 180 de țări... Cred că este pur și simplu genial, nu-i așa? Peppa Pig... nici un guvern din lume, niciun funcționar public de la Whitehall nu ar fi putut veni cu ideea de Peppa”.

Pentru a ilustra și mai bine performanțele mediului privat, la care făcea referire de fapt premierul în discursul său, el a recurs și la câteva onomatopee.

Boris Johnson: „Vă pot spune, în calitate de reporter auto, vehiculele electrice nu fac acel zgomot de porumbel și nu au acel”.

Apoi, în final, Boris Johnson s-a comparat cu profetul Moise în privința planului său de a ajuta afacerile să investească în combaterea schimbărilor climatice. Acest discurs a stârnit amuzament pe rețelele de socializare, dar i-a adus și foarte multe critici din partea reprezentanților mediului de afaceri, care spun că și-ar fi dorit mai multă claritate din partea premierului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult