Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bombardamentele continuă în Ghouta în ciuda rezoluției ONU. Peste 519 morți

Raidurile aeriene ale regimului sirian continuă în Ghouta Orientală, la o zi după adoptarea unei rezoluţii de către Consiliul de Securitate al ONU care cere un armistiţiu fără întârziere în fief-ul rebel asediat.

"Raidurile au fost reluate duminică dimineaţa, fiind întreprinse două lovituri aeriene împotriva sectorului Chifouniya, la periferia Douma'', marele oraş din Ghouta Orientală, a precizat OSDO, Observatorul Sirian al Drepturilor Omului, relatează Agerpres.

Potrivit OSDO, în şapte zile de lovituri aeriene şi de tiruri ale artileriei în Ghouta au fost ucişi 519 civili, inclusiv circa o sută de copii.

Pincipalele grupări rebele care controlează Ghouta Orientală s-au angajat să respecte armistiţiul umanitar cerut de o rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU, relatează duminică AFP.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat sâmbătă o rezoluţie care cere declararea fără întârziere a unui armistiţiu de o lună în Siria pentru a permite acordarea de ajutor umanitar şi evacuarea răniţilor aflaţi în stare gravă.

Citește și
siria - conflict - ghouta - 3
Armata siriană, noi atacuri în Ghouta. Bilanțul ultimei săptămâni: 474 de morţi

Într-un comunicat, gruparea rebelă islamistă Jaich al-Islam s-a angajat "să apere convoaiele umanitare care vor intra în Ghouta Orientală", "rezervându-şi totodată dreptul de a riposta imediat la orice încălcare" de către forţele regimului.

Într-un comunicat separat, o altă grupare islamistă, Faylaq al-Rahmane, s-a angajat, de asemenea, să respecte armistiţiul" şi "să faciliteze intrarea tuturor ajutoarelor ONU în Ghouta Orientală", subliniind dreptul său la "legitimă apărare şi de răspuns la orice agresiune".

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult