Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avioanele nu contează pe cerul Ucrainei: Prima lecție de război pentru viitor

Nici aviația rusă, nici cea ucraineană nu au reușit să obțină superioritatea aeriană, astfel că niciuna dintre cele două tabere nu poate oferi sprijin trupelor de pe front.

Piloții și trupele de la sol americane s-ar putea confrunta cu o situație similară în viitoarele conflicte, sunt de părere liderii US Air Force, scrie Spot Media. 

După un an de război, forțele aeriene ruse și cele ale Kievului n-au izbutit să preia controlul asupra spațiului aerian al Ucrainei. Acest lucru a limitat sever rolul pe care avioanele de luptă l-au jucat în conflict și reprezintă un preambul la situația cu care trupele americane s-ar putea confrunta în viitor, consideră oficialii aviației militare americane, notează Insider.

Avioanele ruse și cele ucrainene acționează în război, dar o fac sporadic. Apărarea antiaeriană de care dispune fiecare tabără, cu sisteme din era sovietică precum S-300 sau dipozitivele portabile mai noi precum cele americane Stinger, au forțat avioanele să păstreze distanța față de front. Cele două armate s-au limitat la atacuri mai puțin precise cu rachete cu rază lungă ca să evite pierderea aparatelor de luptă.

Citește articol integral AICI.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult