Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Autorități ucrainene: Al zecelea general rus ar fi fost ucis în Ucraina

Autoritățile ucrainene afirmă că generalul-maior rus Andrei Simonov a fost ucis în apropierea orașului Izyum din regiunea de nord-est a Harkovului, scrie Kyiv Post.

”Unitățile Gărzii Naționale au raportat la 30 aprilie că au depistat un post de comandă de teren al Armatei 2 Ruse în zonă și au transmis coordonatele militarilor a căror artilerie a tras asupra pozițiilor. Peste 30 de vehicule blindate rusești, inclusiv tancuri, au fost lovite în salvele rachetelor”, se arată într-un raport al autorităților ucrainene citat de Kyiv Post.

Consilierul prezidențial Oleksiy Arestovych a declarat într-un interviu publicat pe YouTube că aproximativ 100 de militari ruși au fost uciși, inclusiv generalul rus Simonov.

Videoclipul postat pe rețelele de socializare a arătat că presupusul post de comandă a fost lovit de ceea ce părea a fi rachete ”Grad” trase dintr-un sistem de rachete cu lansări multiple.

Potrivit autorităților ucrainene, doi generali ruși au fost uciși în ultima săptămână din aprilie în zona ocupată a regiunii Herson. Un post de comandă ar fi fost, de asemenea, lovit acolo. Kyiv Post nu a putut confirma în mod independent niciunul dintre decesele raportate.

Citește și
Hacker
Rusia utilizează o ''fabrică de troli'' pentru a-şi răspândi propaganda, semnalează Londra

Izyum se află lângă granițele administrative ale regiunilor estice Luhansk și Donețk de-a lungul râului Siversky Doneț.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult