Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Austriecii nevaccinați ar putea intra în carantină națională. Țara se confruntă cu o creștere rapidă a numărului de infectări

Cancelarul austriac Alexander Schallenberg a anunţat, vineri, că aşteaptă unda verde a Parlamentului, duminică, în vederea unei plasări în carantină - la nivel naţional - a persoanelor nevaccinate sau care nu au statul de vindecate de Covid-19.

Austria se confruntă cu o creştere rapidă a numărului cazurlor de Covid-19.

„Obiectivul este clar. Vrem să dăm duminică undă verde unei plasări în carantină la nivel naţional a persoanelor nevaccinate”, a anunţat într-o conferinţă de presă noul cancelar austriac - fără să precizeze date intrării în vigoare a acestei măsuri.

Landul Oberösterreich şi landul-stat Salzburg - care înregistrează cele mai mari niveluri de contaminare cu Covid-19 - au introdus deja carantina, începând de luni.

Pentru ca această măsură să se aplice în întreaga ţară, este necesar să fie aprobată de către Parlament şi de către conducătorii landurilor, într-o reuniune, în weekend.

Citește și
Insula Tonga - 1
Tonga a intrat în lockdown după ce a raportat primul caz de Covid de la debutul pandemiei

Ministrul austriac al Sănătăăţii Wolfgang Mueckstein a anunţat, tot vineri, că urmează să ordone vaccinarea obligatorie a personalului din domeniul sănătăţii.

Aproximativ 64% din populaţia austriacă a fost vaccinată complet - un nivel inferior mediei europene (67%).

Alexander Schallenberg a catalogat acest nivel de vaccinare drept „ruşinos de mic”.

Până în prezent, peste 11.640 de persoane au murit din cauza Covid-19 în Austria, o ţară cu 9,8 milioane de locuitori.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult