Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Țara care investește în aplicații matrimoniale bazate pe IA, pentru a stimula natalitatea

Pentru a stimula natalitatea, Japonia a decis finanțarea unor scheme matrimoniale bazate pe inteligența artificială (IA), pentru a-și ajuta cetățenii să-și găsească perechea.

Oficialii niponi vor să subvenționeze de anul viitor autoritățile locale care derulează sau vor demara proiecte care folosesc IA pentru a-i cupla pe cetățeni, relatează BBC.

În 2019, numărul bebelușilor născuți în Japonia a scăzut sub 865.000, fiind atins un nou minim istoric.

Astfel că, națiunea caută modalități prin care să inverseze una din cele mai scăzute rate ale natalității din lume.

Guvernul japonez plănuiește să aloce anul viitor autorităților locale 2 miliarde de yeni (aproximativ 19 milioane de dolari) pentru a crește numărul de nașteri.

Multe regiuni ale Japoniei oferă deja servicii matrimoniale și o parte au introdus sisteme IA în speranța că vor realiza o analiză mai eficientă.

Citește și
Petreceri ilegale în SUA
Petreceri ilegale de amploare, încheiate tragic în SUA. Cum se ascund tinerii de polițiști

Câteva sisteme existente sunt limitate la criterii precum venitul și vârsta, oferind o „compatibilitate” doar în cazul în care se realizează o potrivire exactă.

Noile fonduri vor permite autorităților să acceseze sisteme mai avansate care cuantifică și factori precum hobby-urile și valorile oamenilor.

Prognozele arată că populația Japoniei va scădea de la un vârf de 128 de milioane de persoane în 2017 la mai puțin de 53 de milioane până la sfârșitul acestui secol.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult