Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Anunțul făcut de Putin despre al treilea război mondial

O teamă de distrugere reciprocă ar trebui să împiedice relațiile dintre puterile globale să ajungă la un punct critic care poate degenera într-un război mondial, a spus Vladimir Putin, în cadrul maratonului anual de întrebări și răspunsuri.

Întrebat despre eventualitatea unui al treilea război mondial, preşedintele rus a citat o afirmaţie a lui Albert Einstein: ”Nu ştiu cu ce arme se va lupta în cel de-al treilea război mondial, dar cu siguranţă cel de-al patrulea va fi dus cu beţe şi pietre”.

Putin a subliniat că ”un nou război mondial ar putea însemna sfârşitul civilizaţiei”, iar frica de distrugere reciprocă a descurajat dintotdeauna marile puterile de acţiuni bruşte. El a menţionat că, după cel de-al Doilea Război Mondial, ”războaie regionale au izbucnit constant ici şi colo”, totuşi ”nu au existat conflicte globale”. ”De ce? Pentru că în lume, între marile puterile militare s-a stabilit o paritate strategică”, a adăugat şeful statului rus.

Președintele Vladimir Putin s-a adresat publicului național în timpul sesiunii sale anuale de întrebări și răspunsuri, în cadrul căreia a răspuns la numeroasele întrebări trimise de cetățeni.

Citește și
Sebastian Kurz Vladimir Putin
Rusia și Austria și-au prelungit până în 2040 contractele de livrare a gazelor

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult