Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alertă de contaminare a apei în apropierea unei baze militare din Germania. Localnicii nu trebuie să facă nici măcar duș

O alertă de contaminare a apei în Germania, în apropierea unei baze militare, a fost emisă, autoritățile bănuind implicarea unei mâini criminale. Localnicii sunt sfătuiți să nu consume și să nu facă dușuri cu apa de la robinet.

Este a doua asemenea alertă emisă în zonă, în ultimele zile, potrivit AFP, preluat de news.ro

Municipalitatea din Mechernich, în apropiere de Koln, anunţă o breșă în instalaţia de tratare şi distribuire a apei.

Ea precizează că instalaţia alimentează, între altele, o bază militară apropiată. „Din cauza unei breșe în instalaţia de distribuire a apei potabile în oraşul Mechernich, s-ar putea ca apa potabilă să fi fost contaminată în mod periculos pentru sănătate”, anunţă într-un comunicat municipalitatea şi serviciile sanitare din Mechernich.

Primăria a cerut populaţiei să să nu bea apă de la robinet şi să nu facă duş, „având în vedere evenimentele care tocmai au avut loc în baza Bundeswehr de la Koln”.

Citește și
apa
Apele din Europa sunt contaminate masiv cu un produs chimic foarte persistent. „Amploarea este alarmantă”

El precizează că gardul de securitate a sistemului de tratare a apelor a fost tăiat.

Un ales local, Thomas Hambach, a anunţat că pătrunderea a fost descoperită de o patrulă a armatei, în urma unei consolidări a controalelor, după suspciuni de sabotare la Koln. Instalaţia de apă potabilă dispune de un sistem de alarmă care nu a funcţionat, a anunţat el.

Miercuri, temeri de sabotare au declanşat alerte de securitate în două baze militare în Germania, una a Forţelor Aeriene la Koln - foarte activă în ajutorul militar al Ucrainei, iar cealaltă a NATO. La Koln, autorităţile au descoperit o gaură într-o împrejmuire a unei instalaţii de apă care alimentează cazarma şi au izolat locul.

Controalele efectuat nu au confirmat, până în prezent, nicio contaminare.

În paralel, NATO a anunţat o tentativă de pătrundere în baza sa aeriană de la Geilenkirchen - unde se află baza unor avioane de recunoaştere de tip AWACS -, fără să se stabilească o legătură între cele două incidente.

„Aceste incidente arată că trebuie să rămânem vigilenţi”, a reacţionat ministrul german al Apărării Boris Pistorius.

Mai mulţi oficiali politici germani au vorbit despre o posibilă responsabilitate a Rusiei în cele două incidente de miercuri, apreciind că ele ar putea să facă parte dintr-un război hibrid legat de susţinerea Kievului de către Berlin.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult