Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Achiziție neobișnuită a unui colecționar de artă. Urmează să fie îndepărtată şi livrată după moartea unui celebru artist

Un colecţionar de artă a cumpărat pielea tatuată a artistului conceptual şi performativ FLATZ, care urmează să fie îndepărtată şi livrată după moartea acestuia.  

O licitaţie live pentru vânzarea pielii tatuate a lui FLATZ în 13 loturi separate urma să facă parte din deschiderea expoziţiei retrospective dedicată lui FLATZ intitulată „Ceva în neregulă cu sculptura fizică”.

Însă, directorul muzeului a şocat mulţimea anulând licitaţia şi anunţând vânzarea integrală a pielii lui FLATZ.

„În urmă cu câteva ore, un colecţionar a decis să cumpere întreaga operă intitulată 'Die Haut zu Markte tragen'”, a declarat Bernhard Maaz, directorul Colecţiilor de Pictură ale landului Bavaria, care includ Pinakothek der Moderne şi alte câteva muzee.

Licitaţia pentru lucrarea al cărei titlu se poate traduce prin „Să-ţi rişti propria piele” a fost organizată de casa Christie's din Londra şi Fundaţia FLATZ.

Citește și
lamai
Suma pentru care o lămâie veche de 285 de ani a fost vândută la licitație. Cum arată fructul din secolul 18. FOTO

Restul licitaţiei s-a desfăşurat conform planului.

Artistul de origine austriacă a prezentat publicului format din aproximativ o mie de persoane întreaga operă de artă de pe corpul său, inclusiv 13 tatuaje, stând în picioare pe o platformă rotativă.

Vizitatorii au putut astfel să-l vadă din toate unghiurile pe artistul performativ, precum şi literele şi imaginile tatuate pe corpul său.

Pielea va fi îndepărtată şi pregătită pentru colecţionar după moartea artistului. Până atunci, cumpărătorul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, va primi fotografii în mărime naturală.

Expoziţia, deschisă la muzeu până la 5 mai, include mai multe lucrări ale artistului, inclusiv fotografii, instalaţii şi elemente de artă performativă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult