Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un columbian a creat casca de protecție pentru pandemie. Până acum a vândut 120

Your browser doesn't support HTML5 video.

De câteva luni, masca de protecţie este un accesoriu foarte important, care le-a pus multora imaginaţia la încercare.

Am văzut măşti cu diamante, pictate în tot felul de nuanţe sau decorate cu diferite simboluri.

Un columbian s-a gândit însă să treacă la următorul nivel. A creat masca de protecţie care seamănă mai degrabă cu o cască de astronaut. Bărbatul garantează o protecţie de sută la sută în fața coronavirusului.

În plus, pe lângă filtrele speciale cu care este dotată, numai când o vezi te face să păstrezi distanţa.

Pentru cei dornici de protecție suplimentară în fața noului coronavirus, un tânăr din Bogota a inventat această cască. Desi seamănă mai degrabă cu un accesoriu destinat astronauților, în interior are un filtru special care ține la distanță virusurile. În plus, vine la pachet cu un ventilator încorporat, menit să îl ajute pe cel care o poartă să respire ușor.

„Am folosit o maşinărie specială care foloseşte căldura pentru a realiza o parte din această mască, cusăturile sunt sigilate termic cu ajutorul unui adeziv special, iar partea superioară şi inferioară a măştii le-am realizat cu ajutorul unei imprimante 3D. Masca funcţionează cu ajutorul unei baterii litiu-ion”, spune acesta.

Până acum, bărbatul a reusit să vândă 120 de astfel de căști. Clienții au fost din Columbia, El Salvador si Statele Unite.

Momentan, la firma inventatorului sunt realizate zilnic între 7 si 10 asemenea dispozitive. În viitor, dacă producția va creste, antreprenorul speră să exporte casca și în Europa.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult