Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O parte din internet dispare pentru totdeauna. Ce se întâmplă

Părți ale internetului dispar în jurul nostru și s-ar putea pierde pentru totdeauna, scrie Independent.  

Considerăm că internetul stochează pentru totdeauna cantități vaste de informații – dar unele dintre ele sunt mai amenințate decât ne dăm seama.

Arhiva Internet – cea mai mare bibliotecă realizată vreodată – găzduiește 835 de miliarde de pagini web. O singură copie de rezervă a colecției bibliotecii necesită mai mult de 145 de petabytes de spațiu.

Prin comparație, cea mai mare bibliotecă fizică din lume este Biblioteca Congresului SUA și găzduiește aproximativ 175 de milioane de articole, conform Guinness World Records.

38% dintre site-urile care existau în 2013 nu mai există

Și totuși, chiar dacă lumea generează mai multe date decât oricând, multe dintre ele dispar. Aproximativ 38% dintre paginile web care existau în 2013 nu mai sunt acolo, potrivit unor noi cercetări de la Pew Research Center, și chiar 8% dintre cele care existau în 2023 au dispărut acum.

Citește și
Cum acționau indivizii care vindeau permise pe Facebook, Instagram și TikTok ca să lase impresia că sunt „serioși”
Cum acționau indivizii care vindeau permise pe Facebook, Instagram și TikTok, ca să lase impresia că sunt „serioși”

Din ce în ce mai mult, web-ul este alcătuit din conținut care este atât produs, cât și consumat de sisteme automate: un raport luna trecută al companiei de securitate cibernetică Imperva spunea că aproape jumătate din tot traficul de pe internet provine de la roboți.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult