Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O nouă schimbare majoră la WhatsApp. Ce trebuie să știe utilizatorii aplicației

WhatsApp lansează o nouă actualizare prin care să nu deveniți victimă a infracțiunilor cibernetice. Astfel, va fi disponibilă o nouă setare pentru blocarea apelurilor primite de la persoane care nu se află deja în lista ta de contacte.

Noua setare vine deja bifată, făcând imposibilă primirea de apeluri potențial nesolicitate, scrie Mirror.

Actualizarea este cu adevărat importantă, mai ales în contextul în care escrocii cibernetici folosesc adesea această metodă de apelare pentru a încerca să păcălească oamenii să le ofere detaliile cardului de credit.

„Silence Unknown Callers este conceput pentru a vă oferi mai multă confidențialitate și mai mult control asupra apelurilor primite. Vă ajută să eliminați automat spam-ul, escrocheriile și apelurile de la persoane necunoscute pentru o protecție sporită”, au explicat reprezentanții aplicației într-o postare de pe blog.

Dacă doriți să o configurați, este ușor de activat. Mergeți pur și simplu la meniul ”Setări” și apoi dați click pe ”Confidențialitate”. Odată ce va fi disponibilă această actualizare, veți vedea opțiunea de a activa ”Silence Unknown Callers”.

Citește și
WhatsApp
Cea mai nouă funcție WhatsApp, inspirată de Twiter. Atenție! Criptarea nu e disponibilă

Denumită „Silence Unknown Callers”, noua setare poate fi găsită la secțiunea Privacy a meniului de configurare, utilizatorii care așteaptă în mod frecvent să fie contactați prin apeluri de voce de pe numere necunoscute fiind încurajați să o debifeze.

Cu această ocazie, WhatsApp a lansat și un instrument Privacy Checkup tool, care asistă revizuirea diferitelor opțiuni de confidențialitate. Spre exemplu, poți selecta grupul de contacte apropiate care-ți pot vedea starea online, poți activa mecanismul de autentificare 2FA pentru protecție suplimentară a contului WhatsApp, alături de setările relevante pentru blocarea mesajelor SPAM.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult