Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Jocul săptămânii: Quidditch sportul practicat de elevii școlii Hogwarts în seria Harry Potter

Your browser doesn't support HTML5 video.

Eram pe TikTok la un moment dat când am aflat, grație algoritmului, că există un sport care se numește FootGolf. Da, e Golf, doar că trebuie să dai cu piciorul spre cele 18 găuri.

Și mă gândeam, oare de ce Quidditch, sportul din Harry Potter, nu ar putea să devină acest FIFA, pardon FC, al magicienilor.

Quidditch e un joc straniu. Dar, după ce-l înțelegi - redeschide apetitul pentru toată seria Harry Potter...

Quidditch este sportul practicat de elevii școlii Hogwarts. Întâi simt că trebuie să-l explic. Este o combinație de fotbal, căci trebuie să treci mingea prin cerc, cu ritmul alert al baschetului, cu un pic de rațele și vânătorii și luptele corp la corp din rugby.

Quidditch se joacă pe terenuri ovale, cu 4 roluri importante.

Citește și
jocul saptamanii
Jocul Săptămânii vine de data această cu mai multe minusuri decât plusuri. Prima impresie despre Drive Unlimited Solar Crown

Chasers sau înaintătorii, trei în echipă, care trebuie să care mingea, numită Quaffle, la poarta adversarilor - acolo îi așteaptă keepers sau portarul.

Beaters - sau bătătorii - au rolul de a ataca, la propriu, cealaltă echipă...

Vânătorul, rolul lui Harry Potter - trebuie să caute mica minge cu aripioare.

Toate aceste roluri sunt aduse și-n mediul virtual. E nevoie de un pic de timp de obișnuință, mai mult pentru control decât pentru reguli, căci acestea cam lipsesc... Și evident, ce face fiecare poziție în parte. Deși în carte sau în film, jocul apare doar ca o secvență mică, apreciez efortul depus ca sportul fantezie să fie într-un final chiar distractiv și alert.

Un meci se termină când o echipă ajunge la 150 de puncte.

Snitch valorează 30 de puncte și apare de două ori în timpul jocului.

Nu arată extraordinar, dar nici nu costă aproape 400 de lei ca mai toate numele apărute în ultima perioadă, ci 140 de lei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult