Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum s-a ajuns la amenda de 13 miliarde de dolari aplicată Meta pentru încălcarea Digital Market Act

Your browser doesn't support HTML5 video.

Meta, compania care deține Facebook, riscă o amendă de aproximativ 13 miliarde de dolari pentru încălcarea Regulamentului pentru Piețe Digitale.

S-a ajuns aici pentru că nu oferă opțiuni clare care să permită utilizatorilor să folosească rețeaua de socializare fără exploatarea datelor acestora.

Alin Popescu, fondator avocatnet.ro: „Acest Digital Market Act a intrat în vigoare și a început să se aplice în martie 2024, în aceeși lună Comisia Europeană a anunțat că deschide trei investigații cu privire la trei mari companii: Alphabet, compania mamă a Google, Apple și Meta. Toate trei erau acuzate că au încălcat regulamentul respectiv, în principiu că nu permit concurența loială pe platformele lor. Ca să înțeleagă oamenii foarte simplu, aceste platforme, serviciile oferite de companiile respective sunt dacă vreți să vă imaginați o grădină cu pereți foarte înalți, ele sunt niște grădini extraordinare, oferă utilizatorilor foarte multe lucruri, însă pereții lor, care sunt extrem de înalți, nu le permit utilizatorilor să aibă acces la servicii din afară”

Mai mult detalii, în VIDEO.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult