Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce este un prosumator și ce avantaje ai dacă devii unul

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tot mai mulți români au trecut de la statutul de consumator de curent electric la cel de producător de energie verde, adică de prosumator.

Ce avantaje au cei care și-au montat deja panouri solare pe locuințe și care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze cei care nu au făcut-o încă, aflăm în ediția de luni a emisiunii iLikeIT.

Claudiu Butacu, cofondatpr EFDEN: „Prosumator înseamnă să-ți produci energia și să o și consumi la locul de producție. Asta înseamnă că ușor, ușor ne gândim că ne putem produce energia pe care o consumăm. Prosumator, ca terminologie, este definit astăzi de către legea în România ca orice persoană fizică sau juridică care produce energie acasă până în 400 de kilowați. E o valoare foarte mare pentru o casă. De regulă, la case vedem puteri mai mici, 3,5,7 kilowați. Acum 10 ani să devii prosumator era aproape imposibil, pentru că o atitudine pe care o are un prosumator este că poate să producă și să injecteze energia în rețea. Asta ne ajută să folosim rețeaua pe post de acumulatori. Dar s-ar putea să găsim soluții în care și cu o bucată de acumulatori și folosind rețeaua să fie o compensare astfel încât să ne producem energie”.

Mai multe detalii aflați din clipul video de mai sus.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult