Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aplicație pentru mobil, lansată de autoritățile din Ciugud pentru a-i sprijini pe localnici

Your browser doesn't support HTML5 video.

Autorităţile din Ciugud, o localitate din Alba care se dezvoltă inteligent de câţiva ani, folosesc tehnologia şi pentru a fi cât mai aproape de oameni în contextul pandemiei.

De curând a fost lansată o aplicaţie pentru telefonul mobil care vine în sprijinul localnicilor. Ei pot sesiza, astfel, problemele care apar. Dar pot primi şi sfaturi sau informaţii utile în această perioadă.

Cu o simplă atingere a ecranului și un mesaj, oamenii din comuna Ciugud pot cere ajutor sau pot transmite sesizări privind evenimentele din localitate. Angajații primăriei sunt cei care răspund și încearcă să găsească o rezolvare pentru problemele semnalate.

Încă de anul trecut autoritățile plănuiau să pună la dispoziția localnicilor o astfel de aplicație. Dar, având în vedere situația actuală, și-au adaptat proiectul.

Gheorghe Damian, primarul localității Ciugud: „Picând această pandemie, datorită coronavirusului, am adaptat aplicăția în așa fel încât cetățenii să poată semnala orice problemă legată de pandemie. Mai mult decât atât, prin această aplicație noi putem să le trimitem sfaturi, să facem anunțuri rapide pentru ei. Suntem mult mai aproape de cetățeni și administrația publică de la Ciugud este mult mai eficientă”.

Citește și
coronavirus
Japonia lansează aplicația care îți spune dacă ai intrat în contact cu persoane infectate cu COVID-19

Cei care și-au instalat aplicația pe telefonul mobil sunt încântați și spun că sunt mai informați și pot păstra mai ușor legătură cu autoritățile locale, mai ales în contextul pandemiei.

Locuitor din Ciugud: „Mi se pare foarte utilă, mai ales în condițiile în care vin măsurile de relaxare”.

Un alt locuitor din Ciugud: „O aplicăție foarte bună datorită faptului că cetățenii comunei Ciugud ar putea beneficia în mai multe cazuri de efectele acestei aplicații”.

Aplicația este gratuită.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult