Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii trebuie să declare la Fisc veniturile obținute în străinătate anul trecut. Data limită, 15 iulie

Românii care în 2017 au obținut venituri în afara României sunt obligați să le declare Fiscului pentru impozitare, până la 15 iulie 2018, conform noului mecanism de declarare și plată.

Măsura a fost adoptată joia trecută de Guvern. Astfel, raportarea se va face prin intermediul unei declarații fiscale unice, în locul formularului 201.

Vizați de depunerea documentului sunt cei care stau în România și obțin bani din străinătate, cât și cei care desi stau în străinătate și obțin bani acolo, vin des în România, scrie avocatnet.ro.

Potrivit proiectului de act normativ adoptat de Guvern, contribuabilii persoane fizice rezidente care realizează un venit şi care, potrivit convenţiei de evitare a dublei impuneri încheiate de România cu un alt stat, poate fi impus în celălalt stat, iar respectiva convenţie prevede ca metodă de evitare a dublei impuneri metoda scutirii, respectivul venit va fi scutit de impozit în România.

Citiți pe avocatnet.ro în ce condiții sunteți obligați declarați veniturile și care sunt categoriile care scapă de această impozitare.

Citește și
Masina scoasa de ANAF la licitatie
Mașini confiscate, scoase la licitație. Cât cere Fiscul pentru Audi și BMW

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult