Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dr. Rareș Nechifor: Cum se tratează adenomul de prostată fără operație

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cea mai frecventă tumoră benignă, pe care o fac bărbații, este adenomul de prostată. 80% dintre bărbați vor suferi de această patologie.

Cum se rezolvă fără operație - ne spune dr. Rareș Nechifor, medic primar radiologie intervențională, în emisiunea Doctor de bine, realizată de Andreea Groza.

Andreea Groza: Ce trebuie să facă un bărbat, o dată pe an?

Dr. Rareș Nechifor: Să meargă la urolog, să facă testul de sânge numit PSA și să facă o ecografie de abdomen total. Dacă descoperă un adenom de prostată - o mărire a prostatei, care nu înseamnă însă cancer - trebuie tratat. Doar prin tratament nu va mai apăsa pe uretere, adică pe tuburile, prin care este eliminată urina din rinichi în vezica urinară.

Andreea Groza: Există și tratament nechirurgical?

Dr. Rareș Nechifor: Da, în afară de operația clasică, putem interveni prin tratament endovascular. Intervențiile au deja 10 ani vechime. Prin mână stângă, introducem un cateter până la vasele, care alimentează adenomul de prostată. Introducem micro-particule, care vor limita fluxul de sânge. Astfel, tumora beningă involuează. Simptomele dispar într-o lună de la intervenție, apoi la 3 luni considerăm pacientul vindecat. Vezi în video de ce adenomul de prostată nu se reface după intervenție.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult