Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avertismentul specialiștilor: Zahărul consumă calciul din sânge. Un singur tip de aliment dulce nu are efecte negative

Your browser doesn't support HTML5 video.

Calciul din sânge este esențial pentru viață. Și are o concentratie optimă doar în prezența vitaminei D, obținută în hrană și prin expunere la soare.

Consumați dulciuri? De fapt, vă consumați astfel tocmai calciul din sânge. Un singur tip de aliment dulce nu are efecte negative.

Calciul din sânge. Este consumat, în mod inutil, după ce mâncăm dulciuri. De ce?

Zahărul conține 99,98% zaharoză. Odată ajuns în aparatul digestiv, îl rupem în doua, adică în fructoză și glucoză. Este cea mai grea reacție chimică din natură.

Prof. Univ. Dr. Ion Ion , Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii: "Această reacție nu are loc de la sine. Trebuie un aport de calciu. Metabolizare de calciu presupune un comsum din calciu din organism".

Zahărul, odată ingerat, consumă calciul din sânge, efect major negativ. Caloriile din zahăr se duc, sub formă de depozite, în ficat. Iar, în exces, produc așa-numita steatoză hepatică.

Citește și
ddb
Doctor de bine | Grăsimea de pe burtă poate face celulele să fie mai rezistente la insulină. Cum se întâmplă asta

Albinele culeg nectar din plante. Adică tot zaharoză. Dar o prelucrează și o rup în fructoză și glucoză prin efortul lor metabolic. Așa rezultă mierea. De aceea, mierea este un dulce potrivit pentru organismul uman.

Fructoza și glucoza din miere cristalizează este un proces 100% natural. Mai greu cristalizează fructoza, prezența în cea mai mare concentrație în mierea de salcâm.

Cecilia Caragea, specialist comunicare medicală: "Mierea de salcâm conține mai multă fructoză și cristalizează foarte încet, într-un termen foarte lung. Este o miere mai ușoară, mai fluidă.

Mierea nu este doar un dulce și atât. Conține minerale, vitamina enzome, are efect anti-inflamtor și antioxidant". În bolile inflamatorii, bolile cardiovasculare și chiar în diabet pacienții pot consuma miere. Anumite sortimente! Cu acordul medicului de diabet și boli de nutriție, și un diabetic poate consuma miere de salcâm. Găsim în compoziție Crom 3. Ce face acest element?

Prof. Univ. Dr. Ion Ion, Facultatea de Inginerie Chimică și Biotehnologii: "Cromul 3 care econsiderat biologic activ dintre speciile de crom contribuie la reducere nivelul glucozei din sânge".

Cromul din miere reduce așadar zaharul din sânge. Dar înainte de consum, dacă sunteți diabetic, cereți acordul medicul specialist curant.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult