Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Specialist în resurse umane: La interviu, se pune accent pe conținut, pe atitudine, nu pe formule pompoase

Dacă sunteți în căutarea unui job sau primiți o ofertă de angajare, trebuie să știți că prima impresie de la interviu contează.

Iată ce sfaturi are Aida Chivu, specialist în resurse umane, invitata Laurei Culiță în emisiunea „Conectat la România”, difuzată pe știrileprotv.ro.  

 

Aida Chivu: „Ținem cont de ce spunem, de atitudinea pe care o avem, de cum suntem îmbrăcați, suntem atenți la gesturile și formulele de politețe, adică la tot ansamblul”.

Vedeți în acest VIDEO toate sfaturile Aidei Chivu

Laura Culiță: Cum ne prezentăm? Aida Chivu: „Eu, cel care intră pe ușă, salut. Depinde în ce fază a interviului sunt. Dacă îmi zice (posibilul angajator – n.r.) ''salut, bună'', e clar că trebuie să renunț la formularea strictă, pompoasă - gazda dă tonul. Azi se pune accent pe conținut, pe atitudine”.

Citește și
România, pe penultimul loc în UE la munca de acasă. Care este țara unde peste un sfert dintre angajați nu merg la birou
Nouă strategie de recrutare. Patronii dezvăluie în anunțurile de angajare salariul oferit

Laura Culiță: Ce fac cu telefonul la interviu - unde îl las, în geantă? Aida Chivu: „Dacă am geantă, îl las în geantă, dar pe modul silențios și - e de menționat - nu pe vibrații. Dacă într-adevăr, am o situație care mă obligă să am telefonul pe vibrații, ne cerem scuze”.

Mai departe, discuția cu posibilul angajator trebuie să fie axată pe cine sunt, ce știu să fac, ce vreau și cum doresc să fiu remunerat, spune specialistul în resurse umane.  

Pentru alte sfaturi utile de carieră și evoluții pe piața muncii, am stat de vorbă la „Conectat la România” cu doi reprezentanți ai unora dintre cele mai mari platforme de recrutare de la noi:

Bogdan Badea, CEO eJobs – VIDEO

Ana Vișian, marketing manager BestJobs - VIDEO

Citește și: Conectat la România: Cum îţi faci CV-ul ca să obţii jobul dorit

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult