Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Liceul din România unde nu a mai picat nimeni examenul de Bacalaureat de 14 ani

Toţi cei 119 absolvenţi ai Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul" Alba Iulia au promovat examenul de Bacalaureat, majoritatea cu medii peste 9,00, fiind pentru al 14-lea an consecutiv în care rata de promovare este de 100%.

„Colegiul Naţional Militar 'Mihai Viteazul' Alba Iulia confirmă şi în acest an că este o şcoală a performanţei, datorită rezultatelor înregistrate de către absolvenţii claselor a XII-a la Bacalaureat. De 14 ani, procentul de promovare a examenului naţional este de 100%, toţi absolvenţii reuşind să promoveze 'examenul maturităţii'. Anul acestea, 70 dintre ei au reuşit să obţină medii peste 9,00, fiind înregistrate de asemenea şi 21 de note de 10 la disciplinele: fizică - 14, matematică - 6 şi limba şi literatura română - o notă de 10", au transmis, luni, pe pagina de Facebook, reprezentanţii unităţii de învăţământ.

Cea mai mare medie înregistrată în acest an la examenul de Bacalaureat a fost 9,85 iar cea mai mică, singura sub 7,00, 6,86.

Absolvenţii au urmat cursuri specifice specializării matematică-informatică.

Din 2010, toţi elevii instituţiei de învăţământ militar din Alba Iulia au promovat sesiunea din vară a examenului de Bacalaureat.

Citește și
REZULTATE BAC 2018
DOCUMENT Cum se face contestație online la BAC 2024. Model de contestație

Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul" Alba Iulia este continuatorul Liceului Militar "Mihai Viteazul", înfiinţat în anul 1919 la Târgu-Mureş, unde a funcţionat până în anul 1940, când a fost mutat la Timişoara. În anul 1947, şi-a încetat activitatea împreună cu celelalte licee militare din ţară. Acesta a fost redeschis, în anul 1975, în garnizoana Alba Iulia, sub denumirea de Liceul Militar „Mihai Viteazul".

Este deţinător a mai multor titluri de "Şcoală Europeană".

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult