Modifica setarile cookie
Toate categoriile

SUBIECTE Bacalaureat 2020 Română. Avem subiectele la limba și literatura română. Baremul de corectare

Your browser doesn't support HTML5 video.

Subiecte BAC 2020 limba română. Știrile PRO TV a aflat subiectele la limba și literatura română, prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat din acest an.

UPDATE - Baremul de corectare pentru proba la Limba și literatura română, profil uman și real, a fost publicat pe site-ul edu.ro:

Subiectele și baremurile de corectare publicate de Ministerul Educației pot fi consultate la finalul acestui articol.

Subiecte Bacalaureat 2020 limba română, profilul uman

 

La profilul uman, elevii au primit următoarele subiecte:

Astfel, la Subiectul I, elevii au avut de rezolvat mai multe cerințe pe baza unui fragment din "Amintiri despre George Călinescu", de Mircea Bandu.

La punctul B de la Subiectul I, candidaților și s-a cerut să să redacteze un text de minimum 150 de cuvinte, îmn care să argumenteze dacă mass-media contribuie sau nu la crearea imaginii publice a unei persoane, raportându-se atât la informațiile din textul de la subiectul I, cât și din experiența personală sau culturală.

La Subiectul II, candidaților li s-a cerut să prezinte, în minum 50 de cuvinte, perspectiva narativă dintr-un fragment din Arhanghelii, de Ion Agărbiceanu.

La Subiectul III, elevii au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile de construcție dintr-o comedie studiată.

Subiecte Bacalaureat 2020 limba română, profilul real

 

La profilul real, elevii au avut de rezolvat următoarele subiecte:

 

 

La Subiectul I, punctul A, absolvenții de liceu au avut de rezolvat mai multe cerințe pe baza unui unui fragment din "Amintiri despre George Călinescu", de Mircea Bandu.

La punctul B de la Subiectul I, candidaților și s-a cerut să să redacteze un text de minimum 150 de cuvinte, îmn care să argumenteze dacă mass-media contribuie sau nu la crearea imaginii publice a unei persoane, raportându-se atât la informațiile din textul de la subiectul I, cât și din experiența personală sau culturală.

La Subiectul II, elevilor li s-a cerut să prezinte, în minimum 50 de cuvinte perspectiva narativă dintr-un fragment din Arhanghelii, de Ion Agărbiceanu.

La Subiectul III, elevii au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularități ale unei comedii studiate.

Primele imagini de la centrele de examen le puteți descoperi în galeria foto

Potrivit calendarului BAC 2020, absolvenții claselor a XII-a și XIII-a susțin, luni, prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2020, când le sunt evaluate cunoștiințele despre limba și literatura română.

Accesul candidaţilor în centrul de examen la probele scrise se face în intervalul 7:30 - 8:30. Accesul candidaţilor în săli este permis pe baza actului de identitate, cel mai târziu cu 30 de minute înainte de începerea probei.

Elevii aflați în izolare, elevii confirmați pozitiv cu COVID-19 și cei cu diferite afecțiuni cronice care au un risc crescut de infecție și de a dezvolta complicații asociate infecției COVID-19 susțin probele examenului național de Bacalaureat 2020 într-o sesiune specială.

Subiecte BAC Limba română. Modele de subiecte

 

MODELE de subiecte la limba română pentru BAC 2020 au fost publicate pe site-ul edu.ro.

Model subiecte la limba română BAC 2020, profil uman:

Model subiecte limba română BAC 2020, profil real

Ca în fiecare an, elevii vor avea de rezolvat câtre trei subiecte, timpul de lucru fiind de trei ore. Toate subiectele sunt obligatorii. Se acordă zece puncte din oficiu.

Știrile ProTV vă prezintă o sinteză a subiectelor la limba română la edițiile trecute ale examenului de Bacalaureat

Subiecte BAC Limba română, sesiunea iunie 2019

 

Subiectele la limba română BAC 2019 de la Bacalaureat sunt diferite, în funcție de profilul liceului absolvit și de filiera acestuia.

Elevii liceelor teoretice, profilul Real, precum și cei care au terminat licee tehnologice și liceele vocaționale (mai putin cele de profilul pedagogic) au avut de realizat un eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga.

Pentru absolvenții profilului Umanist și pentru cei de profilul Pedagogic, subiectele de la Limba și literatura română au avut ca cerință realizarea eseului referitor la un text poetic aparținând autorilor Tudor Arghezi sau Ion Barbu.

Ca în fiecare an, elevii au avut de rezolvat câtre trei subiecte, timpul de lucru fiind de trei ore. S-au acordat zece puncte din oficiu.

Subiecte BAC Limba română, sesiunea de toamnă 2019

 

În sesiunea din toamnă 2019, la proba scrisă la limba şi literatura română, elevii liceelor cu profil Real și uman au avut de realizat un eseu referitor la un text narativ aparținând lui Liviu Rebreanu sau lui G. Călinescu.

Subiectele de la BAC 2019, sesiunea din toamnă, pot fi consultate în galeria foto a acestui articol

 

Subiecte BAC 2018 Limba română

 

Absolvenţii de clasa a XII-a au susţinut în iunie 2018, prima probă scrisă din cadrul examenului de Bacalaureat 2018 la Limba şi Literatura Română.

Subiecte la Limba română, profilul uman. La profilul uman, elevii au avut de realizat un eseu în care să prezinte particularități ale unui text poetic aparținând lui Ion Barbu sau lui Lucian Blaga.

Subiecte la Limba română, profilul real. La profilul real, elevii au avut de realizat un eseu în care să prezinte particularități ale unui text poetic aparținând lui Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi.

Subiecte BAC 2017 Limba română

 

Absolvenții de clasa a XII-a au susținut prima proba scrisa din cadrul examenului de BACALAUREAT 2017 la Limba si Literatura Română, în iunie 2017.

Subiecte la Limba română, profilul uman. 

La subiectul I, elevii au primit o poezie de Ion Voinea, avand de raspuns la noua intrebari referitoare la elemente ale textului.

La al doilea subiect, candidatii au avut de redactat un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre utilitatea activitatilor extrascolare in educatia cinematografica.

La al treilea subiect, elevii au avut de scris un eseu de 600-900 de cuvinte in care sa prezinte relatia dintre doua personaje dintr-un roman de Marin Preda.

Subiecte la Limba română, profilul real.

La Subiectul I, elevii au avut mai multe cerinte dintr-un text la prima vedere - poezie “Alt cantec“, de Adrian Maniu. Printre cerinte, identificarea mai multor sinonime sau rolul cratimei in text.

La al doilea subiect elevii au avut de scris un text argumentativ despre rolul comunicarii in realizarea unui proiect in echipa.

La subiectul III a fost un eseu in care sa prezinte particularitatile de constructie a unui personaj dintr-un text narativ apartinand lui Ioan Slavici sau Liviu Rebreanu.

Subiectele la Limba Română BAC 2017 pot fi consultate AICI.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult