Modifica setarile cookie
Toate categoriile

VIDEO. Organizația Euro NCAP, cunoscută pentru evaluările siguranței vehiculelor, a testat rezistența noului Dacia Duster 3

Organizația europeană Euro NCAP, cunoscută pentru evaluările siguranței vehiculelor noi, a testat rezistența noului model Dacia Duster 3.  

Astfel, acest model a primit doar 3 stele din 5.

În raportul publicat pe site-ul Euro NCAP se arată că, în interior, compartimentul pentru pasageri al modelului Duster a rămas stabil în timpul testului de deplasare frontală.

Impactul suferit de manechine a arătat ”o bună protecție a genunchilor și a femurului atât pentru șofer, cât și pentru pasager.”

În schimb, ”protecția toracică a șoferului a fost considerată slabă, pe baza citirilor de compresie ale manechinului în timpul testului”.

Nu în ultimul rând, ”în cadrul testului cu barieră rigidă pe toată lățimea, protecția a fost considerată marginală pentru pieptul șoferului și al pasagerului din spate”.

Citește și
duster extreme
Dacia Duster, inclusă de britanici în topul celor mai bune maşini 4x4 şi off-road ale anului 2023

Atât la testul cu bariera laterală, cât și la impactul mai grav cu stâlpul lateral, protecția tuturor zonelor critice ale caroseriei a fost bună, iar Duster a obținut punctajul maxim în această parte a evaluării.

Testele efectuate pe scaunele din față și pe tetierele din față au demonstrat o bună protecție împotriva leziunilor provocate de o lovitură în cazul unei coliziuni din spate.

O analiză a scaunelor din spate a indicat, de asemenea, o bună protecție împotriva loviturilor.

”Duster are un sistem eCall avansat care alertează serviciile de urgență în caz de accident. Dacia a demonstrat că portierele pot fi deschise în caz de pană de curent cauzată de scufundarea vehiculului.” - se mai arată în raport.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult