Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum arată Rimac Nevera, cea mai rapidă mașină electrică. FOTO

Producătorul auto croat Rimac a prezentat în urmă cu câteva zile hypercar-ul Nevera, o „bestie” de peste 1.900 de cai putere, care atinge o viteză maximă de 415 km/h. Iar prețul este pe măsură - 2 milioane de euro.

Trei ani le-a luat celor de la Rimac să înceapă producția de serie a noului hypercar electric. Versiunea prototip, denumită C_Two, a fost prezentată în martie 2018 la Salonul Auto de la Geneva.

Găsiți mai multe imagini cu Nevera în galeria foto de la finalul articolului.

Rimac a botezat noul bolid Nevera - după furtunile electrice puternice ce au loc pe coasta Croației, potrivit Autobild.es.

Nevera are patru motoare - unul pentru fiecare roată - care dezvoltă o putere totală de 1914 de cai. La o greutate de 1.950 de kg, înseamnă o putere de aproximativ 1.000 de cai/tonă.

Potrivit celor de la Rimac, Nevera poate atinge 100 de km/h în mai puțin de 2 secunde și are o viteză maximă de 415 km/h.

Citește și
Concept One
Lux pentru miliardari. Cea mai rapida masina electrica are 1088 CP si costa 1 mil. dolari FOTO+VIDEO

Autonomia anunțată de producător poate ajunge până la 550 km.

„Aceasta este mașina pe care o aveam în minte când am început călătoria "imposibilă" de a face un astfel de hypercar în urmă cu zece ani. Această mașină s-a născut pentru a depăși și a ridica ștacheta, redefinind standardul pentru mașinile performante. Nu există nimic asemănător", explică Mate Rimac, fondator și CEO al Rimac Automobili.

Rimac a anunțat că va produce doar 150 de exemplare ale hypercarului electric Nevera.

Britanicii de la Carwow au testat Nevera într-o cursă de un sfert de milă - 402 metri - cu un Ferrari SF90 Stradale. Hypercarul electric produs de Rimac a câștigat detașat. A parcurs distanța în 8,62 și a fost cu o secundă mai rapid decât Ferrari SF90. Neoficial, este cel mai rapid autoturism de serie produs vreodată.

Vedeți întrecerea mai jos:

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult