Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Presa internaţională, despre alegerile din România: "Iohannis și-a zdrobit adversarul"

Presa internaţională scrie că preşedintele Klaus Iohannis "și-a zdrobit" contracandidata în alegerile prezidențiale, cu promisiunea de a păstra parcursul pro-european al României şi de a relua reforma în justiţie.

Reuters: "Iohannnis și-a zdrobit contracandidatul"

"Preşedintele de orientare de centru al României, Klaus Iohannis, a câştigat cu uşurinţă alegerile de duminică, în conformitate cu aşteptările, zdrobindu-şi contracandidatul socialist cu promisiunea de a relua reforma din justiţie încetinită de guvernele sociale democrate ale PSD", a scris Reuters.

AFP: Cel mai slab rezultat obținut vreodată de PSD

Agenția France Press a scris că fostul profesor de fizică de centru-dreapta a câştigat cu 64,8% - 66,5% din voturi, conform sondajelor de opinie.

"Preşedintele în funcţie Klaus Iohannis a câştigat duminică turul al doilea al alegerilor, potrivit sondajelor de opinie, un rezultat care va confirma traiectoria pro-europeană a statului membru est-european. La 30 de ani de la căderea comunistului, fostul profesor de fizică de centru-dreapta a câştigat cu 64,8% - 66,5% din voturi, conform sondajelor de opinie, învingând-o pe liderul PSD, Viorica Dăncilă, fost premier al României. Dăncilă a obţinut 33,5%-35,2% din votul, cel mai slab rezultat obţinut vreodată de PSD, care a dominat politica românească de la căderea comunismului în 1989", a scrie AFP.

Citește și
Viorica Dăncilă, după rezultatele exit-poll la turul 2 al alegerilor prezidențiale - 3
Rezultate BEC în timp real. Singurele județe în care Dăncilă a câștigat în fața lui Iohannis

The Guardian: Iohannis a câştigat cu uşurinţă

Și The Guardian scrie că Iohannis a obținut o victorie facilă. "Preşedintele de centru al României, Klaus Iohannis, a câştigat cu uşurinţă alegerile, confirmând aşteptările. Publicaţia britanică citează sondajul de opinie realizat de IRES, potrivit căruia Iohannis a obţinut 66,5% din voturi în alegerile de duminică, iar Viorica Dăncilă 33,5%. Un alt sondaj, realizat de CURS-Avangarde, arată că Iohannis a câştigat cu 64% din voturi. Iohannis a promis în campanie reluarea reformei din justiţie, încetinită de guvernele social-democrate succesive", notează publicaţia britanică, potrivit News.ro.

New York Times: Iohannis "și-a zdrobit" adversarul

"Preşedintele de centru al României, Klaus Iohannis, a câştigat scrutinul de duminică în conformitate cu aşteptările, zdrobindu-şi contracandidata socialistă cu promisiunea de a relua reforma din justiţie încetinită de guvernele sociale-democrate (PSD) succesive", scrie publicația citată.

Aljazeera: Iohannis a promis reforma în justiție

"Preşedintele de centru al României Klaus Iohannis a câştigat cu uşurinţă alegerile prezidenţiale, în conformitate cu aşteptările, cu promisiunea de a relua reforma din justiţie încetinită de guvernele social-democrate", a notat și Aljazeera. Publicaţia notează că Iohannis a fost favorit să o învingă confortabil pe fostul premier al PSD Viorica Dăncilă, în alegerile de duminică.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult