Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Viscolul puternic i-a speriat pe turiștii de la munte. ”E iadul pe pământ”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Rafalele au fost atât de puternice, încât au blocat drumul. Cei care erau deja în staţiune au sunat să fie salvaţi pentru că nu mai puteau să meargă prin nămetii spulberaţi de vânt.

Rafalele au bătut şi cu 100 de kilometri la oră, la Rânca. Mai mulţi turişti au rămas prizonieri în viscol şi au sunat disperaţi după ajutor. Printre ei erau şi doi părinţi cu fetiţa lor de doar 3 ani, care este răcita. Drumarii au reuşit să ajungă la ei doar cu un utilaj cu şenile.

Mama fetiţei: "Am stat mult blocaţi acolo, fata e un pic bolnăvioară şi a trebuit să coborâm cu şenilata, e iadul pe pământ, e viscol."

Cristian Tudor, reprezentant Secţia Drumuri Naţionale Târgu Jiu: "Groaznic, cel mai puternic viscol de zece ani, nouă ne ia maxim 2 ore să asigurăm condiţii optime de deplasare. Le luăm motorina la cabanieri, le-am luat bidoanele că există riscul să pice şi curentul."

Pentru siguranţa tuturor, autorităţile au decis să închidă traficul spre staţiune. Mai ales că mulţi voiau să se încumete să urce pe drumul plin de zăpadă.

Citește și
turiști blocați
Turişti blocaţi pe munte, în Argeș, după surparea unui drum din cauza viiturilor

Vizibilitatea era foarte redusă. Şoferii au fost nevoiţi să coboare la baza muntelui.

În staţiune au fost transportaţi doar proprietarii cabanelor, care au turişti cazaţi şi erau nevoiţi să ajungă la ei cu provizii.

Probleme au fost şi pe platoul Bucegilor. Zeci de turişti au rămas izolaţi pe munte, din cauza ceţii şi a viscolului. Mai multe echipe de jandarmi i-au coborât pe toţi în siguranţă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult