Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ursul care a ucis o tânără de 19 ani pe traseul Jepii Mici a fost împuşcat. Animalul i-a atacat și pe salvatori

Ursul care a ucis o tânără aflată pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi a fost împușcat, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Prahova, Adelin Gurgui pentru Agerpres.

Animalul prezenta pericol pentru salvatorii prezenți la fața locului, întrucât a încercat în repetat rânduri să îi atace.

Trupul tinerei a fost ulterior recuperat de salvatori, în cauză fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Tânăra turistă a fost atacată de urs pe Jepii Mici, salvatorii montani afirmând că fata a fost târâtă şi sfâşiată de animal.

Victima a fost găsită, iar recuperarea trupului acesteia era extrem de dificilă din cauza prezenţei în zonă a animalului.

„Am fost anunţaţi că o turistă a fost atacată de urs pe traseul Jepii Mici, în apropiere de Valea Spumoasă. O echipă de intervenţie a Salvamont Prahova s-a deplasat în zonă şi, în urmă cu puţin timp, au coborât în rapel pe firul văii, unde au găsit victima, din păcate decedată. Operaţiunea de recuperare este extrem de dificilă, din cauza terenului accidentat şi a prezenţei în continuare a ursului, care se află la aproximativ 10-15 m de salvatorii montani", a transmis anterior Salvamont Prahova.

Citește și
panda
Petrecere pentru un urs panda care a împlinit 1 an. Ce obiect a ales

Turistul care a văzut întregul eveniment şi a sunat la 112 a fost preluat de către jandarmii montani şi coborât în Buşteni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult