Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Urșii dau târcoale pe străzile din satele din Mureș. Localnicii trăiesc în spaimă. „Pot da nas în nas cu ursul”

Your browser doesn't support HTML5 video.

În căutare de hrană, urșii dau tot mai des târcoale prin satele din județul Mureș. Pare să fi devenit un obicei care îi ține pe localnici cu inima strânsă.  

Când se lasă seara, animalele ies din păduri și bat drumurile în lung și în lat, la doi pași de casele lor.

De câteva săptămâni, localnicii din Livezeni, județul Mureș, nu mai au liniște. Aproape în fiecare seară urșii ies din pădure și se plimbă pe drum, în apropiere de case. Un localnic chiar i-a filmat.

Localnic: „Ne este teamă, e o comunitate. Până la urmă e un pericol ursul, imprevizibil și nu știm ce ne face. Coboară din pădure, vine la pubelele de gunoi, caută de mâncare, de obicei vine noaptea. Sunt persoane care lucrează noaptea și se întorc din oraș și pot da nas în nas cu ursul. Mai ales că e și ursoaică cu pui, e mult mai periculos”.

Localnic: „În ultimul timp, cam destul de frecvent apar. Într-o seară pe la poartă au trecut. Au fost jandarmii, i-au trimis, dar iarăși revin”.

Citește și
urs slovacia
Cinci persoane, printre care și un copil de 10 ani, au fost rănite de un urs în Slovacia. Animalul nu a fost prins

De fiecare dată, paznicul de vânătoare sună la 112.

Vasile Silaghi, paznic de vânătoare: „Acum e o perioadă de împerechere, când circulă mai mult. Rămân gunoaiele lăsate afară, tomberoanele cu gunoaie cum se vede pe la uși, pe la porți, pe la case și noaptea simte liniște și caută hrană. Au fost văzuți doi pe stradă".

Autoritățile au cerut împușcarea celor două exemplare și acum se fac demersuri în acest sens.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult