Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trei persoane cu arsuri trimise în străinătate cu un avion MApN

Your browser doesn't support HTML5 video.

Trei pacienți cu arsuri au fost transportați sâmbătă în spitale din Austria și Germania, cu o aeronavă Spartan.

Cele trei persoane rănite sunt din București și Cluj și au fost preluate de o echipă medicală formată din specialiştii SMURD și ai Ministerului Apărării.

Comandor Emil Tecuceanu, locțiitor al comandantului Bazei 90: ”Aceștia să fie transportați către spitale din Austria, la Viena si la Graz, apoi către Germania, Munchen. Misiunea umanitară se execută în urma solicitării Departamentului pentru Situații de Urgență și a ministrului Apărării Naționale”.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a semnat la începutul acestei luni două ordine care simplifică transferul pacienților cu arsuri în străinătate. Scopul este ca transferul să se facă în cel mai scurt timp.

În toate unităţile medicale care tratează pacienţi cu arsuri grave vor exista comisii de specialişti care trebuie să decidă, în cel mult două ore de la primirea pacientului, dacă se impune transferul. Tratamentul în străinătate va fi decontat de stat.

Citește și
foc casa
Bărbat din Prahova, grav rănit în incendiul care i-a distrus gospodăria

 

Misiune aprobată de ministrul Apărării

 

Trei persoane cu arsuri au fost transportate la spitale din Austria și Germania cu o aeronavă a Minsterului Apărării, a anunțat instituția într-un comunicat.

Pacienții au fost trimiși în străinătate cu cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române.

 Potrivit MApN, aeronava, care este configurată pentru misiuni medicale, efectueză o misiune umanitară pe ruta Otopeni - Cluj Napoca - Viena - Graz - Munchen - Otopeni pentru transportarea celor trei pacienţi, aceasta decolând din Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 14,00.

„Misiunea se efectuează ca urmare a aprobării ministrului Apărării Naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, la solicitarea secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat. Echipa medicală este formată din specialişti ai UPU-SMURD Bucureşti şi ai Ministerului Apărării Naţionale", se arată în comunicatul MApN.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult