Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui centru de arşi la Spitalul „Grigore Alexandrescu”

Ultima actualizare: 04-12-2020 17:33
Spitalul Grigore Alexandrescu
Agerpres

Guvernul a aprobat în şedinţa de vineri indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui centru de arşi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”. Investiţia este estimată la 77 de milioane de euro.

 

Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri, adoptarea unei HG pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Construirea unui centru de arşi şi reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai bună poziţionare şi conectare a Departamentelor Urgenţă, ATI şi chirurgie pentru Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Bucureşti, transmite News.ro.

Centrul de arşi va fi construit pe o suprafaţă de 2 400 mp şi va curinde opt săli de operaţii, din care trei pentru chirurgie generală, una pentru microchirurgie, una pentru urgențe si trei pentru ortopedie, staţie de sterilizare, 36 de paturi ATI împărţite într-un nucleu de șase paturi, două nuclee de opt paturi şi 14 paturi de neonatologie.

De asemenea, vor fi camere pentru medicii de gardă, ambulatorii pentru chirurgie plastică, două săli de operaţii pentru centrul de arşi, 10 paturi pacienţi critici, mari arși, 16 paturi TIIP mari arşi şi 10 paturi microchirurgie şi chirurgie reconstructivă.

„Această unitate face parte din cele trei noi centre multifuncţionale de arşi,  care se vor construi la Timişoara, Târgu Mureş şi Bucureşti şi care vor include, pe lângă centrele de mari arşi şi secţii ATI, blocuri operatorii şi UPU sau conexiune cu UPU existent. Este vorba despre o investiţie totală de peste 192 milioane de euro pentru toate trei unităţile, în cadrul proiectului cu Banca Mondală. Am negociat anul acesta extiderea până în 2024 a acestui proiect cu Banca Mondialî  şi obţinerea unei finanţări suplimentare de 150 milioane de euro”, a declarant Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii

Centrul de arşi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” este o investiţie de peste 77 milioane de euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO