Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Trei indivizi au fost reținuți după ce au vânat urși și cerbi și au vândut carnea în străinătate. Ce se întâmpla cu trofeele

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este anchetă de amploare la Buzău. Mai mulți indivizi sunt bănuiți că ar fi vânat urși și cerbi. Potrivit autoritatilor, vindeau carnea în străinătate, iar trofeele plecau la diverși colecționari din țară.

Într-o singură lună ar fi braconat 8 exemplare. Polițiștii au reținut până acum 3 bărbați la care au gasit găsit arme de foc, cartușe cu glonț, carne de urs și coarne de cerb.

Polițiștii din Buzău au descins joi dimineață la 11 adrese, toate din localitatea Siriu. Aveau informații că persoanele vizate au braconat, în ultima lună, 8 urși și cerbi. Surse din rândul anchetatorilor spun că braconierii plantau hrana pe șosea undeva la marginea localității.

Urșii coborau din munți și erau victime sigure. Mai mult, polițiștii spun că pentru hărțuirea și uciderea salbaticiunilor braconierii asmuțeau câini agresivi.

Oamenii legii au găsit în locuințele percheziționate mai multe arme de foc pentru care cei implicați nu aveau autorizație. Au găsit de asemenea carne si blanuri de urs, dar și trofee de cerb. Toate ar fi trebuit să ajungă la cumpărători din afara țării.

Citește și
urs
În ultima sa zi la Ministerul Mediului, Tanzcos Barna a semnat ordinul care permite împușcarea a sute de urși

Trei bărbați au fost reținuți pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, braconaj și schingiuirea animalelor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult