Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fiscul își deschide magazin online cu bunurile confiscate. La cele mai scumpe, după a treia licitație, reducerea e și de 50%

Your browser doesn't support HTML5 video.

Toate bunurile pe care ANAF le scoate la vânzare vor putea fi văzute și licitate pe Internet.

Ministerul de Finanțe a anunțat că va creea o platformă unde să fie postat tot ce confiscă și comercializează pentru a mai recupera din prejudiciul adus statului de infractori. Deocamdată sunt organizate doar licitații fizice, iar anunțurile cu bunuri valoroase vândute la prețuri mici sunt mai greu de găsit pe siteul instituției.

Bunurile scoase la licitație și postate pe site-ul Fiscului sunt confiscate de la datornici. Autoturismele și terenurile sunt cele mai căutate, dar ajung la licitație sunt și produse mai scumpe ca avioane, vagoane de tren sau imobile ori mașini de lux. Uneori acestea sunt vândute la nici jumătate din valoarea lor de piață.

Săptămâna trecută ANAF a încasat aproximativ 1.400.000 de lei după ce a vândut metale și pietre prețioase. Iar zilele viitoare vor fi licitate șase imobile în valoare de aproape două milioane de lei.

Găsirea acestor licitații, o adevărată loterie

Dacă vreți să profitați de oferte, trebuie să accesați secțiunea anunțuri, disponibilă pe site-ul ANAF. Acolo veți putea vedea listele cu bunurile sechestrate valorificate prin licitație, pentru fiecare județ în parte. În cazul în care un bun ajunge la cea de-a doua licitație, prețul scade cu 25 de procente, iar la a treia reducerea este de 50%. Însă găsirea acestor licitații este o adevărată loterie.

Citește și
Marcel Bolos
Lupta antifraudă, la un alt nivel după finalizarea reorganizării ANAF. Marcel Boloș se laudă cu sistemul electronic din vămi

Adrian Codirlașu, vicepreședinte CFA România: „Transparența nu este așa bună și nu există cineva care să urmărească permanent acel site să zicem să participe la o anumită licitație. Atâta timp cât licitațiile sunt fizice și trebuie deplasare la locul respectiv este dificil și ce înseamnă lucrul acesta, este dificil pentru participant, înseamnă bani mai puțini pentru ANAF încasați din executarea silită a diverselor bunuri”.

Pe lângă site, agenția a creat o pagină pe o rețea de socializare unde sunt postate constant fotografii, multe alb-negru sau la slabă calitate, cu obiecte confiscate. Ministerul de Finanțe a lansat o licitație pentru realizarea unei platforme unde să fie vândute online aceste bunuri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult