Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Timișoara a fost capitala jocurilor în acest weekend. Cât au câștigat campionii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un loc unde pot fi testate o mulțime de jocuri, unele abia apărute pe piață! Este visul oricărui copil, dar au profitat și adulții care i-au însoțit în weekend, pe cei mici, la un festival dedicat distracției, în Timișoara.

Jocurile preferate au putut fi achiziţionate la plecare. Unele ... chiar la jumătate de preț. Timp de două zile, la Casa Tineretului din Timișoara toată lumea s-a jucat. Copii, părinți, bunici, adolescenți şi-au pus la bătaie talentul, îndemânarea și răbdarea.

„Mi se pare destul de interesant și ne ajută destul de mult să ne dezvoltăm agilitatea” spune un participant.

În jur de 6 – 7.000 de jocuri de societate noi apar pe piață în fiecare an, spun organizatorii evenimentului. Aşa că cele mai multe au fost o premieră pentru vizitatori.

Nicu Romaniuc, partener festival: „Nu e o chestie de învățare, pentru că jocurile sunt intuitive și se poate juca și singuri.”

Citește și
pacanele
Un tânăr a căzut din picioare și a murit în timp ce juca la păcănele, în Constanța

Paula Drăgulescu: „Trebuie să construim mimuri. E foarte distractiv și amuzant.”

Reporter: Cine e câștigătorul?

Mihai Stănescu: „E egalitate momentan. Ne jucăm cu purcelușii și construim case de cărămidă.Poate eu câștig că am de cărămidă, nu de paie cum au ei.”

Atenţia deosebită pentru detalii poate fi testată în „camera de evadare”.

Participanții trebuie să fie destul de ingenioși ca să-și dea seama că aceste piese de lemn împrăștiate în toată încăperea formează de fapt un puzzle.

Au fost și competiții la festivalul de jocuri. La categoria boardgames, câștigătorii au fost recompensaţi cu câte o mie de euro. Iar cei care au reușit să iasă primii din camera de evadare au primit 500 de euro.

Roxana Elena Szogi, organizator festival: „Pe parcursul celor două zile, au venit undeva în jur de o mie, 1500 de persoane pe zi care s-au jucat, au descoperit noi lucruri despre board games, au aflat noutăți în domeniu, şi-au făcut prieteni noi de joacă”.

Festivalul de jocuri se află la prima ediție.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult