Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ștefan a murit la 16 ani, înecat într-o groapă. Un muncitor ar fi refuzat să-l salveze: „Mai bine să moară el decât eu”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un băiat de 16 ani dintr-o comună din Prahova a murit înecat în apropiere de o balastieră.

Împins de zăpușeală, a mers să se răcorească în apa acumulată în urma excavărilor, deși nu știa să înoate.

Prietenii care îl însoțeau ar fi cerut ajutorul unui muncitor, dar omul i-ar fi ignorat. Într-un final, doi tineri l-au adus pe adolescent la mal. Însă nu a mai putut fi salvat.

Neputincios, în mijlocul apei, așa a fost găsit Ștefan de doi tineri, alertați de prietenii băiatului. Mihăiță Brezoiu, martor: „Prima dată mi-a fost teamă să sar, am zis că poate mă înec și eu, dar am sărit”.

Reporter: Și l-ați tras?

Citește și
avion turcia
Doi piloți militari au murit, după ce un avion s-a prăbușit în Turcia, în timpul unui zbor de antrenament | VIDEO

Mihăiță Brezoiu, martor: „Da, l-am adus până aici la mal și prietenul meu m-a ajutat să îl ridicăm”. În scurt timp, la fața locului a ajuns un echipaj medical. Adolescentul a fost resuscitat zeci de minute, dar în zadar.

Angela Hursaru, mama băiatului: „Eu am crezut că nu se duce, am crezut că se duce în curte. El a fugit și n-a durat o jumătate de oră că m-a sunat taică-său să imi spună că el este acolo înecat, scos la mal și încearcă să il resusciteze”. Părinții spun că Ștefan a mai mers la scăldat, însă de această dată îi interziseseră să plece.

Reporter: Știa să înoate?

Marian Hursaru, tatăl băiatului: „Nu, nu știa să înoate”. Crunt este că, dupa cum povestesc martorii, un muncitor de la balastiera din apropiere i-ar fi văzut pe adolescenți și nu i-ar fi avertizat de pericolul care îi pândește dacă se aventurează în apă. În plus, bărbatul s-ar fi făcut nevăzut în momentul în care Ștefan a început să strige după ajutor.

Marian Ungureanu, localnic: „Au văzut că se îneacă și au zis mai bine să se înece el, decât să se înece ei. Oameni în toată firea care nu puteau să salveze un copil aici, în apă”.

Ochiul de apă se află la un kilometru departare de balastieră și a apărut după ce angajatii au tot excavat în zonă. Perimetrul nu este îngrădit și nu există un panou de avertizare, care să interzică scaldatul.

Reporter: Cat de adâncă e apa aici?

Marian Ungureanu, localnic: „Aicea este vreo 2 metri 20 să zic așa”.

Moartea băiatului este anchetată de polițiști.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult